Det var en gång…

…ett gäng kompisar som ville åka till London. Detta är berättelsen om denna resa.

Jag började redan sista dagen innan semestern med att packa allt jag kunde komma ihåg att jag skulle behöva (vilket, visade det sig inte inkluderade sladden till kameran). Mot kvällen så kom Adde och hämtade mig, och så spenderade vi natten hos Addes föräldrar. Morgonen efter så körde Addes far oss till flygplatsen där vi mötte upp Nicklas, Elisabeth, och Robert.

Vi checkade in och snart tog vi den korta flygningen till Köpenhamn, där köpte vi lite mat och strax var det dags att ta den lite längre (ca 2 timmar) flygningen till London. Under flygningen utnyttjade Robert en del av sina intjänade poäng till att bjuda oss alla på en gin och tonic (tack Robert!).

I London köpte vi sedan tunnelbane-kort (finns någon 7 dagars pass som verkar bra) och sedan åkte vi till lägenhetshotellet och installerade oss. Killen på hotellet var väldigt trevlig och gav oss lite tips på vart närmsta bra tunnelbanestation (den vi kom via var inte bra då det bara sällan går tåg där) samt vart det fanns butiker och liknande. Då vi var rätt hungriga vid detta laget tog vi hans tips och begav oss till en pub tvärs över gatan, men där var köket stängt (öppnar igen vid 6) så vi begav oss längre bort till Shepards Bush där vi velade runt ett tag innan vi bestämde oss vart vi skulle äta. Till sist så bestämde vi oss för ett stället och jag fick min första Fish ‘n’ Chips.

Mätta, och kanske glada, gick vi till den lokala stormarknaden och shoppade. På vägen dit stannade vi till i Poundland, en affär där allt kostade 1 pund. Och de hade det mesta man skulle kunna behöva. Undrar hur mycket de sparar på att inte behöva sätta prislappar på allt. Efter att ha överlevt den affären kom vi till sist in på supermarketen och köpte mat till frukost imorgon. På vägen hem blev vi väldigt tydligt påminda om att vi var i London, då det började regna!

Det grusade lite planerna på att gå ut och titta lite mer på staden, eventuellt kolla in Hyde Park, så just nu sitter vi inne och vilar och funderar på om vi kanske skall våga oss ut, det har ju slutat att regna.